Ρυζόγαλο
½ φλιτζάνι ρύζι Καρολίνα ή γλασέ
2 φλιτζάνια νερό
6-9 τζιτζιφια
1 φλιτζάνι γάλα καρύδας
2 κ.σ μέλι ή καστανή ζάχαρη
Κανέλα
Σε κατσαρολακι βάζω το νερό να βράσει. Ξεπλένω μια φορά το ρύζι.
Πλένω τα τζιτζιφια και βγάζω το κουκούτσι. Τα ψιλοκοβω ή τα βάζω στο μουλτι και τα ρίχνω στην κατσαρόλα. Βράζω για 10 λεπτά. Προσθέτω το ρύζι και βράζω 15 λεπτά σε μέτρια φωτιά και προσέχω μη μου κολλήσει, ανακατεύω συχνά . Ίσως χρειαστεί λίγο νεράκι ακόμη.
Βάζω και τη ζάχαρη ή το μέλι ανακατεύοντας μόλις λιώσει η ζάχαρη προσθέτω το γάλα καρύδας. Αφήνω να πάρει μια βράσει και να χυλωσει.
Σερβίρω ζεστό ή κρύο με κανέλα.
Αν σου αρέσουν τα πολύ γλυκά πρόσθεσε περισσότερο μέλι ή ζάχαρη.
Tips : μπορείς πριν σερβίρεις να το χτυπήσεις στο μουλτι για λίγο. Έτσι θα έχει πιο κρεμωδη υφή.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Παρατήρηση: Όσα αναγράφονται είναι συμπεράσματα, πληροφορίες ερευνών και του internet. Σε καμία περίπτωση δεν είναι ιατρικές συμβουλές.