Τσιζκεικ

Τσιζκεικ αλλιώς...

Για τη βάση
1 συσκευασία 220γρ. μπισκότα digestive ολικής
100γρ βούτυρο λιωμένο 

Για την κρέμα 
1 συσκευασία 200γρ τυρί κρέμα 
1 κεσεδακι 200γρ γιαούρτι στραγγιστό
200γρ κρέμα γάλακτος 
2 κουταλιές σούπας ζάχαρη άχνη 

Για την σάλτσα 
4-5 κουταλιές σούπας μαρμελάδα της αρεσκείας σας
300ml νερό
2 κουταλιές σούπας κορν φλάουρ 

Ξεκινάμε με τη σάλτσα, ώστε να έχει κρυώσει όταν τη χρειαστούμε. 
Σε κατσαρολακι βάζουμε τη μαρμελάδα, το νερό και ανακατεύουμε καλά. Μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνουμε το κορν φλάουρ που το έχουμε διαλύσει σε 3 κουταλιές κρύο νερό. Και ανακατεύουμε συνέχεια ώσπου να πήξει. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει. 

Στο μουλτι χτυπάμε τα μπισκότα. Τα αδειάζουμε σε μπολ και ανακατεύουμε καλά με το λιωμένο βούτυρο. 
Αδειάζουμε σε φόρμα και στρώνουμε με κουτάλι καλά. 
Στη συνέχεια στο ίδιο μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη, προσθέτουμε το γιαούρτι και το τυρί κρέμα και χτυπάμε καλά.
Αδειάζουμε την κρέμα πάνω στη βάση μπισκότου, στρώνουμε να είναι ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια. 
Και πάνω από την κρέμα περιχύνουμε με τη σάλτσα μαρμελάδας. 

Σχόλια