7 γευστικές δημιουργίες για φρουτοσαλάτες με λαχανικά

Αν έχετε βαρεθεί να βλέπετε στο πιάτο σας και να γεύεστε τις κλασικές σαλάτες τότε ελάτε να κάνουμε αλλαγές. Υπάρχουν πάρα πολύ γευστικοί συνδυασμοί και μπορείτε να τους απολαύσετε, εύκολα και γρήγορα, με πολύ φαντασία!



Σαλάτα λάχανο, με iceberg, πορτοκάλι και φρέσκια μέντα 

Τρίβουμε στον τρίφτη το λάχανο - 2 κούπες
ψιλοκόβουμε το iceberg - 2 κούπες
1 κούπα φρέσκα φύλλα μέντας
1 μεγάλο πορτοκάλι
1/2 κούπα χυμό ανανά
1/2 λεμόνι το χυμό του
λίγο αλάτι
λίγο ελαιόλαδο
1/3 κούπας κρουτόν ή ψιλοκομμένα αμύγδαλα

Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ, τα ανακατεύουμε καλά και στη συνέχεια αφού έχουμε αναμείξει τα υλικά για τη σος, περιχύνουμε τη σαλάτα μας. Έτοιμη, καλή σας απόλαυση! 

Σαλάτα σπανάκι, με ρόκα, σύκα και μανούρι

Χοντροκόβουμε 2 κούπες σπανάκι
Κόβουμε 1 κούπα ρόκα
1  κούπα μανούρι
5 σύκα ανοιγμένα στα τέσσερα (βαρκούλες)
το χυμό από 1/2 πορτοκάλι
4 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές μπαλσάμικο
λίγα καρύδια χοντροκομμένα, αν θέλουμε
  
Ανακατεύουμε όλα τα  υλικά μας σε μια σαλατιέρα και προσθέτουμε τη σος, η σαλάτα μας είναι έτοιμη να την απολαύσουμε.


Σαλάτα μαρούλι στριφτό, με κοτόπουλο, πεπόνι και σουσάμι

Χοντροκόβουμε 3 κούπες μαρούλι
1/4 από το πεπόνι
3 κουταλιές σουσάμι
1 κούπα ( 1 στήθος) κοτόπουλο
3 κουταλιές ελαιόλαδο
χυμό από 1 λεμόνι
λίγο αλάτι

Βάζουμε το μαρούλι στο μπολ, προσθέτουμε κομμένο σε κυβάκια το πεπόνι. Το κοτόπουλο το κόβουμε σε λεπτές  λωρίδες και το σοτάρουμε ώσπου να ψηθεί ή το βράζουμε. στη συνέχεια περιχύνουμε με τη σος.
καλή σας όρεξη!


Σαλάτα ραπανάκι, με καρότο, μήλο και καρύδια

Τρίβουμε τα ραπανάκια 3 κούπες
τρίβουμε τα καρότα 2 κούπες
κόβουμε σε λεπτές φλούδες το μήλο
1/2 κούπα χοντροκομμένα καρύδια
3 κουταλιές μηλόξυδο
3 κουταλιές ελαιόλαδο
λίγο αλάτι

Βάζουμε τα ραπανάκια, τα καρότα και τα μήλα σε ένα μπολ, ανακατεύουμε. σε ένα μπολάκι αναμειγνύουμε το λάδι με το ξύδι και περιχύνουμε τη σαλάτα μας, τέλος ρίχνουμε και τα καρύδια.
Τέλεια!

λάδι αβοκάντο 

Σαλάτα ρόκα, με μοσχαρίσια φιλετάκια και νεκταρίνια

Χοντροκόβουμε  3 κούπες ρόκα
2 μοσχαρίσια φιλετάκια
2 νεκταρίνια σε κομματάκια
1 φρέσκο κρεμμυδάκι ( μόνο το άσπρο)
λίγο μαϊντανό
ελαιόλαδο
2 κουταλιές ξύδι
λίγο αλάτι, πιπέρι

Ψιλοκόβουμε το μαϊντανό, το κρεμμυδάκι και τα βάζουμε στη σαλατιέρα μαζί με τη ρόκα. Κόβουμε τα μοσχαρίσια φιλετάκια σε λωρίδες και τα σιγοψήνουμε σε ένα αντικολλητικό σκεύος, μέχρι να ψηθούν όσο θέλουμε. προσθέτουμε τα φιλετάκια μαζί με τα νεκταρίνια και τέλος το λαδόξυδο, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε ελαφρά.

Σαλάτα σγουρό μαρούλι με ρόκα, πορτοκάλι, κασιους, αμύγδαλα και βαλσάμικο με λίγο μέλι, ελαιόλαδο 
Πλένουμε πολύ καλά τα λαχανικά και κόβουμε το μαρούλι, τη ρόκα τα προσθέτουμε στη σαλατιέρα. Στη συνέχεια στο μουλτι βάζουμε μισή χούφτα αμύγδαλα και άλλη μισή κασιους, χτυπάμε λίγο ώστε να είναι χοντροκομμένα. Κόβουμε φετουλες λεπτές ένα πορτοκάλι, το προσθέτουμε πάνω από τα υπόλοιπα. Σε λίγο βαλσαμικο ρίχνουμε 1κ.γ. μέλι και λίγο ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί το μέλι και το ρίχνουμε στη σαλατιέρα. Τέλος πασπαλίζουμε με τους ξηρούς καρπούς. 

Σαλάτα σπανάκι, με πορτοκάλι, παρμεζάνα και καρύδια


Χοντροκόβουμε το σπανάκι 2 κούπες
1 πορτοκάλι το κόβουμε ροδέλες σε τέταρτα
Τρίβουμε 1/2 κούπα παρμεζάνα ή κεφαλογραβιέρα
Χοντροκόβουμε 1/3 κουπας καρύδια 
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές μπαλσάμικο   
Λίγο αλάτι

Βάζουμε όλα τα υλικά μας στη σαλατιέρα, ανακατεύουμε και τέλος προσθέτουμε το λάδι με το ξύδι. Γιάμι!


Αυτές οι γευστικές, μυρωδάτες σαλάτες αποτελούν ένα γεύμα από μόνες τους και μας προσφέρουν πολλά αντιοξειδωτικά, βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και μέταλλα.  


Σχόλια