τάρτα αχλάδι!!

Ελαφριά τάρτα αχλάδι 
Για τη βάση
100γρ βούτυρο κρύο
210γρ αλεύρι
2 κουταλιές σούπας μέλι ή καστανή ζάχαρη
2-3 κουταλιές σούπας χυμό πορτοκάλι
 Βανίλια
1 κρόκο αυγού

Αναμειγνύω το αλεύρι με το βούτυρο, τριβοντας με τα δάχτυλα, να γίνει σαν υγρή άμμος. Στη συνέχεια προσθέτω όλα τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνω. Τυλίγω σε μεμβράνη και αφήνω στο ψυγείο 20 λεπτά.
Ανοίγω σε χοντρό φύλλο και τρυπαω με το πιρούνι όλη την επιφάνεια. 
Ψήνω στους 180 βαθμούς για 25-30 λεπτά. 
Για την κρέμα
500ml γάλα καρπών ή αγελαδινο
50ml χυμό πορτοκαλιού
2 κουταλιές μέλι
2 αχλάδια χτυπημένα στο μουλτι να γίνουν κρέμα 
4 κουταλιές κορν φλάουρ ή νισεστέ
2 κουταλιές ρυζάλευρο (αν δεν έχεις, συμπληρώνεις 2 κουταλιές κορν φλάουρ)
1 αυγό
Βανίλια
1 κουταλιά βούτυρο για το τέλος

Σε μπολ βάζω το χυμό και προσθέτω το μέλι, το κορν φλάουρ με το ρυζάλευρο και ανακατεύω .
Σε κατσαρόλα βάζω το γάλα, την κρέμα αχλάδι και το αυγό να ζεσταθεί ανακατεύοντας συνεχώς. Μόλις ζεσταθεί ρίχνω το μείγμα με το χυμό και συνεχίζω το ανακάτεμα ώσπου να πήξει. Αποσύρω από τη φωτιά και προσθέτω τη βανίλια και το κρύο βούτυρο. Αναμιγνύω και αφήνω να κρυώσει αφού έχω σκεπάσει με μεμβράνη να εφάπτεται με την κρέμα.

4 αχλάδια για το στόλισμα

Σχόλια