μπουρεκάκια με τυρί

Μπουρεκάκια με γέμιση τυριού. 
Αφράτα πεντανόστιμα!!
Συστατικά

100γρ γάλα χλιαρό 
1 αυγό 
1 φακελάκι ξηρή μαγιά 
5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο 
Λίγη ζάχαρη και λίγο αλάτι 
300γρ αλεύρι 

Γέμιση

1φλ. τυρί φέτα 
1 αυγό 
½ φλ. κασέρι τριμμένο ( προαιρετικά)

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το χλιαρό γάλα, προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη μαγιά. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε στην άκρη για 10-15'.
Μόλις αφρίσει το μείγμα μας προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το αυγό και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι και ζυμώνουμε ή το βάζουμε στον κάδο του μίξερ για ζύμωμα. Δεν χρειάζεται πολύ ζύμωμα. Έχουμε μια εύπλαστη ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε να διπλασιαστεί! Σε 30'- 45' περίπου θα είναι έτοιμο το ζυμαράκι μας. 
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τη γέμιση, σε μπολ ρίχνουμε το αυγό χτυπάμε και προσθέτουμε το τυρί που το έχουμε τρίψει με το χέρι και ανακατεύουμε. 
Κάνουμε ένα χοντρό μπαστουνάκι και κόβουμε τη ζύμη. Πλάθουμε σε μπαλάκια. Πατάμε κάθε ένα μπαλάκι με την παλάμη μας σε κύκλο και γεμίζουμε με τη γέμιση που ετοιμάσαμε. Κλείνουμε σε πουγκάκι ή γυρνάμε την μια πλευρά να ενωθεί με την άλλη και πατάμε με τα δάχτυλα να κολλήσουν οι άκρες.
Αφήνουμε λίγο 10' να φουσκώσουν και αλείφουμε με αυγό που το έχουμε ανακατέψει με λίγο γάλα.
Ψήνουμε στους 160 °C για περίπου μισή ώρα στον αέρα μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς!

Σχόλια