καρυδόπιτα με namelaka λευκής και μαύρης σοκολάτας

Υπέροχο γλυκό, διαχρονικό, πολύ αρωματικό που ταιριάζει σε όλες τις εποχές και σίγουρα δε θα αφήσει ασυγκίνητο κανέναν.
Με τη συγκεκριμένη κρέμα ή μόνη της η καρυδόπιτα είναι ένα από τα τοπ γλυκά!

Καρυδόπιτα με ναμελάκα λευκής και μαύρης σοκολάτας 
Για την καρυδόπιτα
140 γρ. αυγά
200 γρ. ζάχαρη
220 ml ηλιέλαιο
220 ml γάλα
8 γρ. ξύσμα
πορτοκάλι
5 γρ. κανέλα
40 γρ. σιμιγδάλι
7,5 γρ. κακάο
40 γρ. μπέικιν
πάουντερ
χυμό από ένα πορτοκάλι
400 γρ. αλεύρι
80 γρ. καρύδια

Για το σιρόπι
500 ml νερό
500 γρ. ζάχαρη
5 σταγόνες λεμόνι 
1 στικ κανέλα

Για τη ναμελάκα λευκής και μαύρης σοκολάτας
12 γρ. ζελατίνες
220 ml γάλα
1κ.σ ζάχαρη καστανή 
250 γρ. λευκή σοκολάτα
100 γρ. Μαύρη σοκολάτα 
300 ml κρέμα γάλακτος (κρύα)
Για το Σιρόπι: 
Βράζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι για 5΄ σε χαμηλή φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη. Τέλος, μόλις ψηθεί η καρυδόπιτα αφήνουμε λίγο να κρυώσει, σιροπιάζουμε με χλιαρό σιρόπι.

Για την Καρυδόπιτα: 
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη. Στη συνέχεια βάζουμε ένα-ένα τα υπόλοιπα υλικά. Στο τέλος το αλεύρι μετά  τα καρύδια και τα ρίχνουμε μέσα στο μείγμα. Χτυπάμε για 2΄, μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα και το βάζουμε σε ένα αντικολλητικό ταψάκι ή με  λαδόκολλα. Ψήνουμε στους 170°C για 40΄-45΄.

Ναμελάκα λευκής και μαύρης σοκολάτας: Βάζουμε τη ζελατίνη σε κρύο νερό να μαλακώσει. Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε το γάλα, με τη ζάχαρη  και βράζουμε το μείγμα λίγο, όχι να κοχλάζει, μόλις αρχίσει να βγάζει ατμό. Αφαιρούμε από τη φωτιά και Προσθέτουμε τη μαλακωμένη ζελατίνη στο μείγμα και χτυπάμε με το μίξερ.

Προσθέτουμε τη λευκή  και τη μαύρη σοκολάτα και χτυπάμε να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Τέλος, προσθέτουμε την κρύα κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το χτύπημα με το μίξερ. Βάζουμε την κρέμα σε ένα σκεύος τοποθετώντας μεμβράνη στην επιφάνειά της έτσι ώστε να εφάπτεται και την αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να
σφίξει. Όταν θέλουμε να τη χρησιμοποιήσουμε, την χτυπάμε ελαφρώς στο μίξερ ή στο χέρι. Τη βάζουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και γαρνίρουμε.
Η συνταγή είναι από
https://www.olivemagazine.gr/chrisima/themata-chrisima/protochronia-5-glyka-gia-to-revegion/

Σχόλια