ΜΕΛΟΜΑΚΆΡΟΝΑ

Μελομακαρονα



Τα καλύτερα μελομακάρονα που έχεις γευτεί ποτέ!!!







Υλικά που θα χρειαστείς για περίπου 20 μεγάλα ή 40 κανονικά σε μέγεθος μελομακάρονα

Για τη ζύμη

140μλ ηλιέλαιο
110μλ ελαιόλαδο
110μλ χυμό πορτοκαλιού
1/2 κουταλάκι σόδα
1 κουταλάκι μπεικιν
100γρ ζάχαρη καστανή
1 κουταλάκι κανέλα
ξύσμα πορτοκαλιού
80γρ σιμιγδάλι ψιλό
400γρ αλεύρι


 Για το σιρόπι

200μλ νερό 
150γρ ζάχαρη
3 κ.σ. μέλι
ξύσμα πορτοκαλιού
κανέλα

Πρώτα κάνω το σιρόπι και το αφήνω να κρυώσει.
Στη συνέχεια σε μπολ χτυπάω καλά τη ζάχαρη με το λάδι και το ξύσμα . Στύβω το πορτοκάλι και ρίχνω τη σόδα, διαλύω και προσθέτω στο μπολ με το λάδι ανακατεύοντας.
Στη συνέχεια προσθέτω το σιμιγδάλι το αλεύρι και το μπέικιν.
Ανακατεύω λίγο μέχρι να ενωθούν.
Πλάθω σε ότι μέγεθος θέλω και αραδιάζω σε λαδόκολλα.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα για περίπου 22 λεπτά.  




Σχόλια