Τουρτα λευκη με αμύγδαλα

 

Υλικά για τη βάση

4 αυγά

1 φλιτζανι ζάχαρη καστανη

Βανίλια

Μπεικιν

1φλιτζανι αλεύρι για ολες τις χρήσεις

½ φλιτζανι καλαμποκαλευρο

1 κουταλια ( νισεστε ή κορν φλαουρ)

100γρ βούτυρο μαλακό

½ φλιτζανι ελαιόλαδο ή σπορελαιο

1 σφηνακι λικέρ ( προεραιτικο)


Σε μπολ χτυπαω τα αυγά με τη ζάχαρη ωσπου να γίνουν μια παχυρευστη κρέμα.

Στη συνέχεια προσθετω σταδιακά τα υπολοιπα υλικά.


Χωριζω σε δυο ταψακια με λαδοκολλα.

Ψηνω στους 165 βαθμούς στον αέρα για 25 περιπου λεπτα. Στον πατο του φούρνου τοποθετω ενα ταψακι με λίγο νερό.


Αφηνω να κρυωσουν.





Για την κρέμα


400ml κρέμα γάλακτος

100 γρ λευκή σοκολάτα

2 φύλλα ζελατινης


Φιλε αμυγδαλου για το γαρνιρισμα


Σε μπολ με κρύο νερό βαζω τα φύλλα ζελατινης.

Σε αλλο μπολ χτυπαω τα 350ml κρέμα γάλακτος σε σύσταση γιαουρτιου οχι πηχτης σαντιγυς. Αφηνω στο ψυγείο.

Ζεσταινω την υπολοιπη κρέμα γάλακτος μαζι με τα κομμάτια σοκολάτας.

Ανακατευω να λιώσει η σοκολάτα και προσθετω τα στραγγισμενα φύλλα ζελατινης. Ανακατευω καλά ωσπου να διαλυθούν τα φύλλα και να ενσωματωθούν.

Ενωνω με την χτυπημενη κρέμα και ανακατευω με σπατουλα.



Χρησιμοποιω τις δυο βάσεις ή τις κοβω για να εχω 4 βάσεις.

Στρωνω σε καθε βάση κρέμα, πασπαλιζω με φιλε και τελειωνω με κρέμα.

Τέλος πασπαλιζω με φιλε αμυγδαλου.


Σχόλια