Αφρατο κεικ πορτοκαλι - βανίλια

 


Ποιος μπορει να αντισταθεί σε ενα απλο , ταπεινο αλλά ταυτόχρονα τόσο αρωματικο , αφρατο , διαχρονικό κεικ πορτοκάλι & βανίλια;;


Νομιζω η απαντηση είναι, κανείς!!!

Το απολαμβανεις σκέτο, με τον καφέ, το τσάι, το γάλα, με παγωτό για επιδορπιο, πρωινο, απογευματινο!!!!

Και είναι τόσο εύκολο να το φτιαξεις, μη σου πω οτι δεν μετραω τις ποσοτητες, με το μάτι τις υπολογιζω .... Ε και αν βάλεις κάτι λιγότερο ή περισσότερο μη σκας, παλι ωραίο θα βγει!!



Υλικά

4 αυγά
1 γιαούρτι στραγγιστο
Ξυσμα και χυμό από 1 πορτοκάλι
3 - 4 κ.σ ζάχαρη καστανη
100ml ελαιόλαδο
50γρ.βούτυρο λιωμένο
Μπεικιν
Βανίλια
2 φλιτζανια αλεύρι και λίγο


Χτυπαω σε μπολ τα αβγά με τη ζάχαρη και στη συνέχεια προσθετω τα υλικά με τη σειρά που γράφονται πιο πανω. Οταν προσθεσω το αλεύρι ανακατευω καλά και βαζω σε φόρμα ή ταψακι με λαδοκολλα.
Ψηνω στους 175 βαθμούς στον αέρα για 25 λεπτα και για αλλα 15 λεπτα χαμηλωνω στους 170 βαθμούς.



Καλή απολαυση!!






Σχόλια