μελομακάρονα με χουρμάδες

Ένα από τα καλύτερα γλυκά των Χριστουγέννων τα μελομακάρονα!! 
Κάποιοι όμως δεν θέλουν τη ζάχαρη ή δεν κάνει να φάνε ζάχαρη... 
Θέλεις μελομακάρονα χωρίς ζάχαρη;


Εδώ θα βρεις τα υλικά 

Για το σιρόπι 

200γρ μέλι 
2 ξυλάκια κανέλας 
2 γαρύφαλλα 
1 πορτοκάλι κομμένο στη μέση 
150γρ γρ νερό 
Πρώτα κάνουμε το σιρόπι. 

Για τη ζύμη 

140γρ ηλιέλαιο 
90γρ ελαιόλαδο
10 χουρμάδες αλεσμενους 
150γρ χυμό πορτοκαλιού και ξύσμα
400γρ αλεύρι 
100γρ σιμιγδάλι 
50γρ αλεσμένα καρύδια ελαφρώς χοντροκομμενα
1 κοφτό κουταλάκι σόδα 
1 κουταλάκι κανέλα 

Για το σερβίρισμα 
Καρύδια χοντροκομμενα και μέλι 
Ψήνω στους 170 βαθμούς για 20 - 25 περίπου λεπτά. Όπως είναι ζεστά τα ρίχνουμε στο σιρόπι το κρύο. Γυρνάμε 2-3 φορές και βάζουμε σε πιατέλα. Πασπαλίζουμε με τα καρύδια. 


Σχόλια