Ένα από τα καλύτερα γλυκά των Χριστουγέννων τα μελομακάρονα!!
Κάποιοι όμως δεν θέλουν τη ζάχαρη ή δεν κάνει να φάνε ζάχαρη...
Θέλεις μελομακάρονα χωρίς ζάχαρη;
Εδώ θα βρεις τα υλικά
Για το σιρόπι
200γρ μέλι
2 ξυλάκια κανέλας
2 γαρύφαλλα
1 πορτοκάλι κομμένο στη μέση
150γρ γρ νερό
Πρώτα κάνουμε το σιρόπι.
Για τη ζύμη
140γρ ηλιέλαιο
90γρ ελαιόλαδο
10 χουρμάδες αλεσμενους
150γρ χυμό πορτοκαλιού και ξύσμα
400γρ αλεύρι
100γρ σιμιγδάλι
50γρ αλεσμένα καρύδια ελαφρώς χοντροκομμενα
1 κοφτό κουταλάκι σόδα
1 κουταλάκι κανέλα
Για το σερβίρισμα
Καρύδια χοντροκομμενα και μέλι
Ψήνω στους 170 βαθμούς για 20 - 25 περίπου λεπτά. Όπως είναι ζεστά τα ρίχνουμε στο σιρόπι το κρύο. Γυρνάμε 2-3 φορές και βάζουμε σε πιατέλα. Πασπαλίζουμε με τα καρύδια.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Παρατήρηση: Όσα αναγράφονται είναι συμπεράσματα, πληροφορίες ερευνών και του internet. Σε καμία περίπτωση δεν είναι ιατρικές συμβουλές.