Carrot cup cake - κεκακια καρότου

Αφράτα Κεκακια καρότου 

Πόσο νόστιμες μπουκιτσες, μοσχοβολιστες και τόσο αφράτες!!! 
Αρέσει πολύ αυτό το καρότο κέικ με τόσα αρώματα και αυτή την υφή θα σε ξετρελανουν!!! 
Υλικά 
140γρ ζάχαρη καστανή 
120ml ελαιόλαδο 
3 αυγά 
2 κουταλιές σούπας γάλα (της επιλογής) 
170γρ αλεύρι 
1 φακελάκι μπεικιν 
½ κ.γλ σόδα 
2 καρότα 
1 λωτο (προαιρετικό) μπορεί να αντικατασταθεί με 1 μικρό μήλο 
½ κ.γλ Τζιντζερ φρέσκο ή σκόνη ¼
½ κ.γλ Μοσχοκάρυδο 
1 κ.γλ κανέλα
1 φλιτζανακι σταφίδες 
4 χουρμάδες 
 1 φλιτζανακι ηλιοσπορους ή καρπό επιλογής 




Σε μπολ βάζω το λάδι με τη ζάχαρη και χτυπαω. Προσθέτω και τα αυγά και συνεχίζω το χτύπημα.
Στο μουλτι αλέθω καλά τα καρότα, το λωτο, το φρέσκο Τζιντζερ και τις σταφίδες.
Ρίχνω το αλεσμενο μείγμα στο μπολ και ανακατεύω. Προσθέτω όλα τα μυρωδικά, το γάλα και τη σόδα. 
Τέλος προσθέτω το αλεύρι με το μπεικιν. Ανακατεύω ώσπου να απορροφηθεί το αλεύρι, δεν ανακατεύω πολύ. 
Ρίχνω τους ηλιοσπορους και το τελευταίο ανακάτεμα. 
Βάζω κουταλιές σε θήκες cup cake μέχρι τα ⅔ και ψήνω σε προθερμασμενο φούρνο στους 165 βαθμούς στον αέρα για 20'περιπου λεπτά. Τα δοκιμάζω με οδοντογλυφιδα. 
Βγάζω από το φούρνο κατευθείαν. 


Δεν τα αφήνω πολύ ώρα στο ταψάκι τους. Τα βγάζω από το ταψάκι ή αν χρησιμοποίησα θήκες cup cake από το ταψάκι των cup cakes γιατί συνεχίζουν να ψήνονται. 

Σχόλια