σουδακια σπιτικά για ένα υπέροχο προφιτερολ

Προφιτερολ bueno
Ελαφρύ και γευστικό σίγουρα θα σε συναρπάσει η ιδέα ότι το έχεις φτιάξει εξ ολοκλήρου εσύ!!!!!
Ξεφύλλιζα ένα τετράδιο μου με συνταγές.... Κι έπεσα πάνω σε αυτά τα τρυφερά σουδακια, σηκώθηκα κατευθείαν να τα φτιάξω!!!

Τι θα χρειαστεί 
🔸70γρ βούτυρο
🔸130ml νερό
🔸Λίγο αλάτι
🔸Βανίλια 
🔸1 κουταλιά σούπας ζάχαρη
🔸2 αυγά αν είναι μεγάλα ή 3 μικρά

Σε κατσαρόλα βάζω το νερό με το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά. Μόλις λιώσει προσθέτω όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τα αυγά.
Με σπάτουλα γυρνάω το μείγμα ώσπου να απορροφηθεί το αλεύρι. Κατεβάζω από τη φωτιά και αφήνω να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Προσθέτω ένα ένα τα αυγά, αναδιπλωνοντας τη ζύμη, μόλις απορροφηθεί το ένα ρίχνω και το άλλο ώσπου να τα τελειώσω.
Βάζω σε σακούλα ζαχαροπλαστικης (κορνε) και κόβω την άκρη, όχι πολύ.
Σε ταψί με λαδόκολλα βάζω τα σουδακια.
Ψήνω για 10 λεπτά στους 190-200 βαθμούς ανάλογα το φούρνο και άλλα 15 λεπτά στους 170.
Βγάζω κατευθείαν από το φούρνο για να μην συνεχίσουν να ψήνονται.
Γεμίζω με ότι θέλω. Με κρέμα γάλακτος σε σαντιγί ή κρέμα σοκολάτας ή και σκέτα.

Εγώ τα άφησα σκέτα και από πάνω έβαλα κρέμα βανίλιας (που έφτιαξα με καστερ παουντερ)
🔸600ml γάλα
🔸3 κουταλιές καστερ παουντερ (ήθελα να είναι πιο ρευστή η κρέμα)
🔸1 κουταλιά ζάχαρη καστανή
🔸40γρ λευκή κουβερτούρα

Σε κατσαρόλα βάζω το γάλα με τη ζάχαρη , κρατάω λίγο γάλα ώστε να διαλυθεί το καστερ παουντερ. Μόλις ζεσταθεί το γάλα ρίχνω το υπόλοιπο γάλα και ανακατεύω συνεχώς μόλις αρχίσει να πήζει αποσύρω από τη φωτιά και προσθέτω τη σοκολάτα, ανακατεύω να λιώσει. 
Χωρίζω την κρέμα σε 2 μπολ. Στο ένα ρίχνω ½ κουταλακι κακάο και ανακατεύω να ενσωματωθεί τελείως.
Τα σουδακια βγήκαν 20 κομμάτια (ανάλογα το μέγεθος)

Έγιναν 5 προφιτερολ! 

Από πάνω πασπαλισα με τριμμενους ξηρούς καρπούς.

Σχόλια