κρεμοπιτα με φύλλο και γέμιση κρέμα φρούτα του δάσους!!

Μια πολύ ωραία επιλογή για επιδόρπιο είναι αυτή εδώ η κρεμοπιτα ή πίτα με κρέμα!!! 

παρουσίαση με βίντεο

Υλικά για το ζυμαράκι

150γρ νερό χλιαρό 
4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο 
250 - 300γρ περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις (ανάλογα το αλεύρι) 
¼ κ.γλ αλάτι 
1 κ.γλ ξύδι 

Για την κρέμα 

700γρ γάλα 
½ φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
1 κουταλιά σούπας νισεστέ 
3-4 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα φρούτα του δάσους
Αν προτιμάμε πολύ γλυκό προσθέτουμε λίγη ζάχαρη. 
Ετοιμάζω την κρέμα πρώτα. 
Βάζω το γάλα να ζεσταθεί μαζί με το σιμιγδάλι. Κρατάω ½ φλιτζάνι γάλα για να διαλύσω το νισεστέ. Ανακατεύω συνεχώς και προσθέτω και το υπόλοιπο γάλα με το νισεστέ. Ρίχνω μέσα και τη μαρμελάδα ανακατεύω συνεχώς ώσπου να πήξει. Κατεβάζω από το μάτι και ρίχνω μια κουταλιά βούτυρο, ανακατεύω και αφήνω στην άκρη να κρυώσει.

Σε μπολ ρίχνω τα υλικά και ζυμώνω. Η ζύμη είναι απαλή, ευπλαστη και ελαστική. Αφήνω σκεπασμένη λίγο να ξεκουραστεί.
Στη συνέχεια ανάλογα το σκεύος που θα χρησιμοποιήσω χωρίζω το ζυμάρι. 
Εγώ ξεχώρισα ένα μικρό μπαλάκι για το μικρό πήλινο και 2 πιο μεγάλα για το οβάλ πυρέξ. Ανοίγω σε φύλλο όχι πολύ λεπτό. Τοποθετώ σε λαδωμένο ταψάκι προσθέτω την κρέμα. Στο μικρό σκεύος γύρισα προς τα πάνω τη ζύμη και την έστριψα να γίνει πουγκακι και στο πυρέξ έστρωσα ένα φύλλο κάτω με τα πλαϊνά, γέμισα και έβαλα άλλο ένα από πάνω.
Χαραζω ελαφριά και ψήνω σε προθερμασμενο φούρνο στους 175 βαθμούς για 40 περίπου λεπτά. 
Πασπαλιζω με άχνη. 

Σχόλια