Γιαουρτοπιτα ή γιαουρτοκεικ!!
Τόσο αφράτο, μοσχοβολιστο, απίθανο κέικ!
Αυτό που έφτιαξα είναι η μισή δόση.
Εδώ θα γράψω την ολόκληρη δόση.
Υλικά
400γρ γιαούρτι στραγγιστό
1φλ.ζαχαρη καστανή
1 φλιτζάνι (150γρ βούτυρο)
30γρ ελαιόλαδο
5 αυγά
Βανίλια
Μπεικιν παουντερ
1 πορτοκάλι το ξύσμα και το χυμό του
3φλ. Αλεύρι (400γρ)
Λίγο αλάτι
Χτυπάω τα έλαια με τη ζάχαρη και στη συνέχεια προσθέτω τα αβγά. Συνεχίζω το χτύπημα ρίχνοντας το γιαούρτι και σιγά σιγά όλα τα υλικά.
Βάζω σε αλευρομενη φόρμα και ψήνω σε προθερμασμενο φούρνο στους 165 βαθμούς για 45-50'.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Παρατήρηση: Όσα αναγράφονται είναι συμπεράσματα, πληροφορίες ερευνών και του internet. Σε καμία περίπτωση δεν είναι ιατρικές συμβουλές.