Αφράτα, μοσχομυριστά, θεϊκά, πεντανοστιμα τσουρεκακια!!!!
Α Π Ι Θ Α Ν Α!!!!
Ατομικά γεμιστά τσουρέκια με χουρμάδες και φιλέ αμυγδάλου!
1. Πρώτα κάνω το προζύμι.
150γρ αλεύρι
120γρ χλιαρό νερό
50γρ μαγιά ή 2 φακελάκια
1 κ.γλ ζάχαρη
Ανακατεύω και αφήνω 30'.
2. Σε κατσαρολακι ή σε μπολ (το οποίο θα βάλω στο μικροκυμάτων) βάζω
200γρ γάλα
100γρ βούτυρο
Ξύσμα πορτοκαλιού
300γρ ζάχαρη
1κ.γλ μαχλέπι
½ μαστίχα
2 βανίλιες
Λίγο αλάτι
Τα ζεσταίνω ώσπου να λιώσει το βούτυρο, όχι όμως να κάψει.
4 αυγά
Προσθέτω και τα αυγά και ανατατεύω.
3. 750 - 850γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις (ανάλογα το αλεύρι και πόσο μεγάλα είναι τα αυγά)
Στο μπολ με το προζύμι προσθέτω το μείγμα 2. και το αλεύρι ανακατεύω και ζυμώνω. Τέλος βάζω 100γρ βούτυρο λιωμένο και συνεχίζω το ζύμωμα.
Θα έχω μια πολλή απαλή και μαλακή ζύμη που δε θα κολλάει στα χέρια.
Την αφήνω σκεπασμένη να διπλασιαστεί.
Χωρίζω τη ζύμη σε μπαλίτσες ίσες μεταξύ τους. Κάνω κορδόνια τα ανοίγω λίγο με τον πλάστη ώστε να τα γεμίσω.
20 χουρμάδες
Μισό φλιτζάνι φιλέ αμυγδάλου
Σε κάθε μπαστουνακι βάζω καθαρισμένο και κομμένους στα δύο χουρμάδες ώσπου να βάλω σε όλη την επιφάνεια. Πασπαλιζω με φιλέ. Κλείνω να γίνει πάλι μπαστουνακι , ρολαρω και κάνω πλεξούδα ή το κρατώ για να κάνω ένα μεγάλο τσουρέκι.
* Για 4 ατομικά τσουρέκια χρησιμοποίησα το ⅓ των συστατικών της συνταγής.
Οπότε αν χρησιμοποιήσεις όλα τα υλικά θα γίνουν περίπου 12 τσουρεκακια.
Τοποθετώ σε ταψί με λαδόκολλα και αφήνω να φουσκωσουν 30'.
Ψηνω σε προθερμασμενο φούρνο στους 160 βαθμούς στον αέρα για 25 λεπτά περίπου ή ώσπου να ροδίσουν.
Εγώ δεν έβαλα αυγό για επάλειψη, εσύ αν θέλεις μπορείς να βάλεις, ώστε να γίνουν γυαλιστερά!!!!
Καλή επιτυχία
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Παρατήρηση: Όσα αναγράφονται είναι συμπεράσματα, πληροφορίες ερευνών και του internet. Σε καμία περίπτωση δεν είναι ιατρικές συμβουλές.