τυροπιτακια κουρου (ζύμη πασπαρτού)

Απίθανα τυροπιτακια κουρου 
Τόσο νόστιμα, γρήγορα που μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις όπως θέλεις είτε αλμυρά ή γλυκά. 

Υλικά 
200γρ στραγγιστό γιαούρτι
120γρ λιωμένο βούτυρο
1 αυγό
280γρ αλεύρι
½ κουταλακι μπεικιν
1 καλουπάκι φέτα για τη γέμιση
+ 1 αυγό
Σουσάμι για το πασπαλισμα

Ανακατεύουμε το γιαούρτι με το αυγό καλά. Προσθέτουμε το βούτυρο και στη συνέχεια το αλεύρι με το μπεικιν. Ζυμώνουμε λίγο. Βάζουμε σε μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 30'.
Ανοίγουμε τη ζύμη μας σε φύλλο και κόβουμε με ποτήρι στρόγγυλα ή κόβουμε τετραγωνακια βάζουμε στο κέντρο από μία κουταλιτσα και κλείνουμε. Πασπαλίζουμε με λίγο νερό, στη συνέχεια με σουσάμι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 180 στον αέρα για 20'περιπου λεπτά.



Και ζύμη χωρίς αυγό! Μόνο με 3 υλικά... 

Υλικά
 250γρ γιαούρτι
250γρ αλεύρι ή( που φουσκώνει μόνο του) 
3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο 
1κ.γλ μπεικιν (αν βάλεις σκέτο αλεύρι) 

Ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά και ζυμώνουμε. Έχω μια ζύμη ευπλαστη χωρίς να κολλάει. Αφήνω μισή ώρα να ξεκουραστεί και τη χρησιμοποιώ όπως θέλω.
Είτε τυροπιτακια, ή πίτα στο τηγάνι, βάση πίτσας, ανοιγμενη σε λεπτό φύλλο για πίτα, γλυκά πιτακια, ότι μα ότι θέλετε μπορείτε να την κάνετε. 
Βοηθάει πολύ γιατί είναι μια εύκολη, γρήγορη, υγιεινή λύση για κολατσιό. 

Σχόλια