τριγωνακια με κοτόπουλο και πιπεριές σε τορτιγια!

Τριγωνακια με κοτόπουλο και πολύχρωμες πιπεριές σε τορτιγια!!



Για 10 φακελάκια /τρίγωνα
2 στήθη κοτόπουλου (βρασμένο) 
2 πιπεριές πράσινες
2 πιπεριές Φλωρίνης
1 πιπεριά κίτρινη
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
2 κουταλιές σάλτσα ντομάτα (προαιρετικό) 
Λίγο ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, πάπρικα
5 τορτιγιες
1 κουταλιά αλεύρι +2 κουταλιές νερό για να τα κολλήσουμε ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οδοντογλυφιδες
Κόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις πιπεριές (τις πιπεριές χοντροκομμενες). Σε κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και τα λαχανικά που κόψαμε. Όχι σε δυνατή φωτιά, θέλουμε να μαραθούν και όχι να τσιγαριστουν. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό. Ρίχνουμε τα μυρωδικά και ανακατεύουμε.
Κόβουμε ή χωρίζουμε με το χέρι κομμάτια από το κοτόπουλο και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε για 5'.
Κατεβάζουμε από το μάτι.
Φτιάχνουμε την κόλλα με το αλεύρι και το νερό να γίνει χυλός.
Κόβουμε τις τορτιγιες στη μέση. Τυλίγουμε να γίνουν χωνάκι και εκεί που ενώνονται με πινέλο βάζουμε το μείγμα της κόλλας που φτιάξαμε. Τοποθετούμε όλα τα χωνακια σε ταψί με λαδόκολλα. Στη συνέχεια παίρνουμε ένα ένα στο χέρι και τα γεμίζουμε, προσέχοντας να αφήσουμε από πάνω 2 δάχτυλα κενό, μην τα παραγεμισουμε δηλαδή, ώστε να μπορέσουμε να τα κλείσουμε με την οδοντογλυφιδα. Σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 °C ψηνουμε για 15- 20'.

Σχόλια