focaccia or lagana

Φοκατσια ή λαγάνα ή πίτσα όπως θέλετε! Φοκατσια "ιταλική" αλλά μπορείτε να την πείτε και πίτσα ή λαγάνα!!!
Γιατί το ζυμαράκι της είναι ίδιο!!

Για μεσημεριανό, για κολατσιό ή απογευματινό είναι ιδανικό για όλες τις ώρες!

Ευχαριστώ το περιοδικό TML magazine
για την φιλοξενία! 
Για τη ζύμη

200ml νερό χλιαρό
200γρ αλεύρι γοχ
100γρ κίτρινο αλεύρι
13γρ νωπή μαγιά
4 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλιά ζάχαρη
Λίγο αλάτι 

Για τη γαρνιτούρα

4 κουταλιές Ψιλοκομμένες ντομάτες ή ντοματινια
2 πιπεριές Φλωρίνης ψημένες
Μισό φλιτζάνι φέτα τριμμένη
Θυμάρι
Σουσάμι
Λίγο χοντρό αλάτι

Σε μπολ βάζουμε το νερό και τρίβουμε τη μαγιά προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Αν θέλουμε αφήνουμε λίγο να ενεργοποιηθεί. Ρίχνουμε το αλάτι το ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε 2-3 λεπτά.
Το ζυμαράκι μας θα είναι απαλό και ελαστικό. Λαδώνουμε λίγο το μπολ και το αφήνουμε να φουσκώσει.

Μόλις είναι έτοιμο το ζυμαράκι το πλάθουμε λίγο και σε ταψί με λαδόκολλα, ανοίγουμε με τα χέρια. Αφήνουμε μισή ώρα να ξανά φουσκώσει και στη συνέχεια πασπαλίζουμε με το ελαιόλαδο, προσθέτουμε το θυμάρι και πιέζουμε με τα δάχτυλα.
Στη συνέχεια βάζουμε ότι υλικό θέλουμε.
Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 190 βαθμούς στον αέρα για 25 λεπτά. 

Εγώ έκανα τη μισή με ντομάτα, φέτα, θυμάρι και σουσάμι.
Και την άλλη μισή με σουσάμι, θυμάρι, πιπεριά Φλωρίνης και πασπάλισμα με λίγο χοντρό αλάτι. 

Εδώ θα βρεις 

Σχόλια