Υλικά
120γρ καστανή ζάχαρη
100ml χλιαρό νερό για να διαλυθεί το κακάο
3 κουταλιές σούπας κακάο
100ml φρέσκο στυμμένο χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα του
1 βανίλια
100ml ελαιόλαδο
1½ κ.γ μπεικιν
1κ.γ ξύδι λευκό ή μηλοξυδο
2 κ.γ κονιάκ (προαιρετικό)
250γρ αλεύρι
Λίγο αλάτι
¼ φλιτζάνι αμύγδαλο φιλέ
7 χουρμάδες κομμένους στα δύο
Εκτέλεση
Σε μπολ ανακατεύουμε το χλιαρό νερό με το κακάο, προσθέτουμε όλα τα υγρά υλικά και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε το αλεύρι με το μπεικιν, αν θέλετε κοσκινίστε τα.
Λαδώνουμε μια φόρμα και ρίχνουμε το μείγμα. Ψήνουμε στους 175°C στον αέρα για 35'-40'.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Παρατήρηση: Όσα αναγράφονται είναι συμπεράσματα, πληροφορίες ερευνών και του internet. Σε καμία περίπτωση δεν είναι ιατρικές συμβουλές.