τούρτα λευκή με φράουλες και αμύγδαλα

Τούρτα λευκή με φράουλες, αμύγδαλα και αρώματα βανίλιας - λεμονιού

Μία υπέροχη και τόσο απολαυστική τούρτα!! Με αγαπημένες φράουλες... 
Την έφτιαξα για τα γενέθλια μου!!! 
Ψάχνοντας ιδέες για τούρτα με φράουλες και αμύγδαλα, βρήκα αυτή την υπέροχη, λαχταριστή τούρτα στο. foodfashionparty εύκολο κέικ με φράουλες και αμύγδαλα

Υλικά 
2 μεγάλα αυγά
1 φλιτζάνι (200 γρ. ) κρυσταλλική ζάχαρη
240 γρ. γιαούρτι
½ φλιτζάνι ελαφρύ ελαιόλαδο ή φυτικό λάδι
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας ή βανίλια σκόνη 
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 φλιτζάνια (260 γραμμάρια) αλεύρι για όλες τις χρήσεις (μετρημένο σωστά)
¼ φλιτζάνι αμύγδαλο φιλέ, κασιους, φουντούκια (αλεσμένα) + 1/4 φλιτζάνι φιλέ για γαρνιτούρα
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
450 γρ. φράουλες, κομμένες στα τέσσερα
ξύσμα λεμονιού ή 2 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεμονιού 

Για την κρέμα 
450ml φυτική κρέμα
120 γρ. τυρί κρέμα
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη 
90 γρ. Λευκή κουβερτούρα 
+20 γρ. Για το στόλισμα 
½ φλιτζάνι φιλέ αμυγδάλου 


Εκτέλεση 
1. Σε μπολ αναμιγνύουμε το αλεύρι, το μπεικιν, τους ξηρούς καρπούς αλεσμένους, το αλάτι. Αφήνουμε στην άκρη. 
2. Σε άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη ώσπου να αφρατεψουν. Στη συνέχεια προσθέτουμε το γιαούρτι ανακατεύοντας. Μόλις ενωθούν προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τη βανίλια και το έλαιο λεμονιού. 
3. Ενώνουμε τα υγρά με τα στερεά υλικά μας ανακατεύοντας με σπάτουλα. Προσθέτουμε 2-3 φράουλες κομμένες στα 6 ή σε κυβάκια. Ανακατεύουμε. Σε στρογγυλή φόρμα με λαδόκολλα ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε προ θερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς στον αέρα για 35 - 40'. Ελέγχουμε με οδοντογλυφίδα πριν το βγάλουμε. 

Μόλις κρυώσει το κέικ ετοιμάζουμε την σαντιγί. 
Χτυπάμε την φυτική κρέμα ώσπου να στέκεται με τη ζάχαρη . Ανακατεύουμε να γίνει κρέμα το τυρί κρέμα και στη συνέχεια ενώνουμε με σπάτουλα. 
Κόβουμε το κέικ σε 3 ή 2 δίσκους και βάζουμε τη σαντιγί στρώνουμε. Μπορούμε να πασπαλίσουμε με λίγο φιλέ αμυγδάλου και να κόψουμε μια φράουλά σε κυβάκια. Συνεχίζουμε μέχρι την τελευταία στρώση και διακοσμούμε με φράουλες , αμύγδαλα και λευκή σοκολάτα.


Σχόλια