Red velvet cake

 Red velvet cake 

Η συγκεκριμένη συνταγή είναι της Tessa Arias @handletheheat (instagram) και είναι υπέροχη.


Δεν μπορώ να την περιγράψω με λόγια την υπέροχη γεύση και υφή αυτού του κέικ.

Λοιπόν εγώ δεν είχα χρώμα σε μορφή τζελ και έβαλα σε υγρή μορφή, οπότε δε μου βγήκε πολύ κόκκινο.

Παρ όλα αυτά ήταν πεντανόστιμο!!

Συστατικά

1/2 κούπας Ζεστό καφέ ή ζεστό νερό

1/4 κούπας ( 21 γρ.) κακάο

2 1/4 κούπας ( 280γρ. ) αλέυρι 

1/2 κουταλάκι μπέικιν

1 κουταλάκι αλάτι

1/4 κουταλάκι κανέλα προαιρετικά

1 1/2 κούπες ( 300 γρ. ) ζάχαρη 

1/2 κούπα ( 110 γρ.) ελαιόλαδο

1στικ ( 113γρ.) βούτυρο λιωμένο

2 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου

1 κρόκο σε θερμοκρασία δωματίου

1 κούπα βουτυρόγαλο ( αν δεν έχετε μπορείτε να φτιάξετε σε 1 κούπα γάλα να προσθέσετε 4-5 σταγόνες λεμόνι, ανακατέψτε και σε 2 λεπτά θα είναι έτοιμο)

2 κουταλάκια βανίλια ή σε σκόνη 2 μερίδες

3 κουταλάκια χρώμα ζαχαροπλαστικής κόκκινο τζελ

1 κουταλάκι άσπρο ξύδι

  1. Ανακατεύουμε μαζί το ζεστό νερό με το κακάο και αφήνουμε στην άκρη. Σε μπολ αναμειγνύουμε τα στεγνά/άλευρα υλικά μας, το αλεύρι, το μπέικιν, τη σόδα, το αλάτι και την κανέλα.
  2. Σε άλλο μπολ αναμειγνύουμε τη ζάχαρη ,το ελαιόλαδο και το λιωμένο βούτυρο. Προσθέτουμε και τα αυγά με τον κρόκο και ανακατεύουμε πολύ καλά!! Προσθέτουμε το βουτυρόγαλο , τη βανίλια και το χρώμα ζαχαροπλαστικής. Και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. 
  3. Στο μείγμα του κακάο ρίχνουμε το ξύδι και ανακατεύουμε. Το προσθέτουμε στα υπόλοιπο μείγμα και κοσκινίζουμε τα άλευρα μας μέσα στο μείγμα ανακατεύοντας το καλά.
  4. Το βάζουμε σε 2 ή 3 φόρμες στρόγγυλες με λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 C στον αέρα για περίπου 25 - 30 '. Πριν το βγάλουμε δοκιμάζουμε αν έχει ψηθεί.  
Για την κρέμα

454 γραμμάρια κρέμα τυρί  σε θερμοκρασία δωματίου

227 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

2 βανίλιες 

400 γραμμάρια άχνη ζάχαρη κοσκινισμένη

Σε μίξερ χτυπάμε το τυρί κρέμα και το βούτυρο ΄ώσπου να γίνει απαλή κρέμα. Προσθέτουμε τη βανίλια και σιγά σιγά τη ζάχαρη να γίνει αφρός. 

Φυσικά αυτό το frosting ταιριάζει σε πολλά ακόμη γλυκά και κέικ..


Σχόλια