Μίνι κέικ πορτοκάλι 🍊

Μίνι Κέικ πορτοκαλιού! Μοσχομυριστο και τοοοοοσο αφράτο!!!
Υλικά 
2 κρόκους 
40γρ ελαιόλαδο
40γρ φυσικό χυμό πορτοκαλιού & το ξύσμα τους
35γρ αλεύρι
1 κ.γ Μπεικιν 
2 ασπράδια
40γρ ζάχαρη

Σε μπολ χτυπάμε τους κρόκους, το ελαιόλαδο, το χυμό, προσθέτουμε το ξύσμα και το αλεύρι με το μπεικιν και ανακατεύουμε καλά.
Σε άλλο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια να αφρισουν λίγο και σιγά σιγά προσθέτουμε τη ζάχαρη, ώσπου να γίνει μαρέγκα.
Ρίχνουμε τη μαρέγκα στο μείγμα των αυγών και αναδιπλωνουμε απαλά να ενσωματωθούν τα δύο μείγματα.
Βουτυρώνουμε μια βαθιά φόρμα (εγώ το έβαλα σε κεραμική στρογγυλή φόρμα).
Σε άλλο ταψάκι βάζουμε ένα ποτήρι νερό και μέσα τοποθετούμε τη φόρμα με το μείγμα.
Αν κάνουμε διπλή ποσότητα για ένα κανονικό κέικ, μπορούμε να το βάλουμε σε κατσαρόλα που να μπορεί να μπει στο φούρνο (χωρίς πλαστικά μέρη). 
Ψήνουμε για 1 ώρα στους 145°C

Σχόλια