μανιταροσουπα βελουτέ

Μανιταροσουπα βελουτέ και φρυγανισμενο ψωμί με αλλειμα σκόρδου
Υλικά 
1 κρεμμύδι χοντροκομμενο
1 πράσο (το άσπρο κομμάτι μόνο )
1 σκελίδα σκόρδο 
700γρ λευκά μανιτάρια agaricus
Λίγο δεντρολίβανο
½ φλιτζάνι λευκό κρασί
100ml γάλα καρύδας
300ml νερό
2 κουταλιές σούπας κρέμα γάλακτος
Λίγο ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι

Σοτάρουμε σε λίγο λάδι τα κρεμμύδια και τα πράσα. Μόλις μαραθούν προσθέτουμε το σκόρδο, το δεντρολίβανο και τα μανιτάρια γυρνάμε δυο τρεις φορές και ρίχνουμε το κρασί.
Αφήνουμε να εξατμιστεί και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και το νερό. Μόλις αρχίσει να σιγοβραζει βάζουμε και το γάλα. Αφήνουμε να σιγο μαγειρευτουν για 35 - 40'.
Όταν είναι έτοιμο το κατεβάζουμε από το μάτι, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και αλέθουμε, αν δεν έχουμε ράβδο το βάζουμε στο μουλτι σταδιακά.
Προσθέτουμε καυτό νερό αν χρειαστεί να αραιωσουμε τη σούπα, ανάλογα πως μας αρέσει η υφή της.
Κόβουμε φετουλες ψωμί, αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο, τις τρίβουμε με κομμένη σκελίδα σκόρδου ή αλείφουμε με πάστα σκόρδου. Ψήνουμε για 10' στον αέρα στους 170°C.

Σχόλια