bearΥπέροχη τάρτα μήλου με κρέμα!!
40γρ ζάχαρη
1 κρόκο αυγού
150γρ αλεύρι
Λίγο αλάτι
2κ.σ. κρύο νερό
Για τη γέμιση
3 μήλα (καθαρισμενα και κομμένα στα 8-10)
90γρ ζάχαρη
2 αυγά
Βανίλια
1κ.σ. κονιάκ
Λίγο αλάτι
1κ.γλ κορν φλάουρ
200γρ κρέμα γάλακτος
Άχνη για το πασπαλισμα
Εκτέλεση
Σε μπολ ανακατεύουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, να ενωθούν. Προσθέτουμε το αυγό συνεχίζουμε να τα δουλεύουμε και στη συνέχεια ρίχνουμε το αλεύρι και το αλάτι και ανακατεύουμε με τα χέρια.
Θα έχουμε μια ζύμη τριφτή, θα σπάει σαν άμμος. Θα προσθέσουμε το νερό (εγώ έβαλα 2 κουταλιές της σούπας), η ζύμη μας θα ενωθεί και θα γίνει μια μαλακή μπαλίτσα.
Την τοποθετούμε πάνω σε λαδόκολλα, την πατάμε λίγο με το χέρι και από πάνω βάζουμε άλλο ένα κομμάτι λαδόκολλα και αρχίζουμε να ανοίγουμε τη ζύμη με τον πλάστη. (εγώ την έβαλα κατευθείαν στο ταψάκι και την άνοιξα με την παλάμη).
Μόλις την ανοίξετε αφαιρείτε την πάνω λαδόκολλα, τοποθετείτε απαλά από πάνω το ταψάκι και αναποδογυριζετε την ζύμη μέσα στο ταψί, αφαιρείτε και την άλλη λαδόκολλα. Στρώνετε με την παλάμη, πατάτε τα τοιχώματα και την μεταφέρετε στο ψυγείο.
Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μήλα, τα απλώνουμε στη ζύμη που έχουμε στο ψυγείο. Και την αφήνουμε μέσα ώσπου να ετοιμάσουμε την κρέμα.
Στο μπολ χτυπάμε τα αυγά με την κρέμα, προσθέτουμε τη βανίλια, το κονιάκ και το αλάτι και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και το κορν φλάουρ, χτυπάμε καλά και περιχύνουμε μέσα στην τάρτα.
Ψήνουμε στους 165°C στον αέρα για 40-45'.
Η βασική συνταγή είναι από
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Παρατήρηση: Όσα αναγράφονται είναι συμπεράσματα, πληροφορίες ερευνών και του internet. Σε καμία περίπτωση δεν είναι ιατρικές συμβουλές.