Κουραμπιέδες
Μοσχομυριστοι κουραμπιέδες!! ΥΠΕΡΟΧΟΙ
280γρ βούτυρο
100γρ άχνη ζάχαρη
30γρ ζάχαρη κρυσταλλική
1 βανίλια
1 - 2 κ.γλ ανθονερο
110γρ αμύγδαλα χοντροκομμενα αναλατα
1 κ.σ κονιάκ
Λίγο αλάτι
450γρ αλεύρι
Άχνη για το πασπαλισμα
Εκτέλεση
Σε μπολ χτυπάμε τις ζαχαρες με το βούτυρο (θερμοκρασία δωματίου), ώσπου να αφρατεψει. Στη συνέχεια ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός από τα αμύγδαλα. Και ανακατεύουμε με το χέρι, για λίγο.
Ρίχνουμε και τα αμύγδαλα ανακατεύοντας να πάνε παντού στο μείγμα.
Ανάβουμε το φούρνο στον αέρα στους 170°C.
Πλάθουμε μπαλάκια μέγεθος καρυδιου και πατάμε ελαφρά στο κέντρο με το δάχτυλο. Τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα.
Εμένα μου βγήκαν 27 κομμάτια.
Ψήνουμε 20 - 25' όχι παραπάνω γιατί θα σφίξουν.
Μόλις πάρουν ελαφρύ χρώμα.
Μόλις κρυωσουν τους κυλαμε σε μπολ με άχνη ζάχαρη.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Παρατήρηση: Όσα αναγράφονται είναι συμπεράσματα, πληροφορίες ερευνών και του internet. Σε καμία περίπτωση δεν είναι ιατρικές συμβουλές.