Ρολάκια κανέλας

Ρολά κανέλας αγαπημένα! Μοσχομυριστά και αφράτα!!

Συνταγή
Για τη ζύμη 
50γρ βούτυρο ( θερμοκρασία δωματίου να γίνει μαλακό)
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο 
1 φακελάκι ξηρή μαγιά ή 1 πακετάκι νωπή 
2 αβγά 
1φλ. γάλα
60 γρ. ζάχαρη καστανή 
3φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (ίσως χρειαστεί λιγότερο ή περισσότερο) ανάλογα το αλεύρι 
Λίγο αλάτι, λίγη βανίλια 

Για τη γέμιση
50γρ. βούτυρο 
1 κουτάλι σούπας κανέλα 
100γρ ζάχαρη μαύρη - καστανή

Ξεκινάμε βάζοντάς  το γάλα χλιαρό σε μπολ μαζί με τη μαγιά και μια κουταλιά από τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε και αφήνουμε 5' να ενεργήσει η μαγιά (θα αρχίσει να αφριζει το μείγμα μας).
Στη συνέχεια προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη, τη βανίλια, το αλάτι ανακατεύουμε και προσθέτουμε το μαλακό βούτυρο, τα αβγά συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι σταδιακά ώστε να δούμε πότε η ζύμη μας είναι μαλακή και εύπλαστη, να κολλάει ελαφρώς στα χέρια. Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και αφήνουμε να φουσκώσει για 45'-60'.
Στο μεταξύ ανακατεύουμε καλά όλα μαζί τα υλικά της γέμισης. Να γίνουν σα κρέμα.
Μόλις είναι έτοιμη η ζύμη μας την βάζουμε σε πάγκο αφού έχουμε ρίξει αλεύρι και ανοίγουμε σε χοντρό φύλλο. Προσπαθούμε να το κάνουμε ορθογώνιο.
Απλώνουμε το μείγμα της γέμισης με ένα κουτάλι σε όλο το φύλλο, αφήνοντας λίγο κενές τις άκρες. 
Τυλίγουμε σε ρολό από την μακριά πλευρά ώστε να γίνει μακρόστενο. Κόβουμε ροδέλες 3-4 εκατοστά. Τις τοποθετούμε σε ελαφρώς λαδωμένο ταψί τη μία δίπλα στην άλλη και βάζουμε στο φούρνο τον οποίο έχουμε στους 140°C στον αέρα για 7' και στη συνέχεια ανεβάζουμε στους 175°C στον αέρα για άλλα 15' ώσπου να ροδίσουν.
Μόλις κρυωσουν πασπαλίζουμε με άχνη ή με σάλτσα καραμέλας (θα την ανεβάσω σε άλλο ποστ), ή με γλασο (άχνη με λίγο νερό να γίνει κρέμα). Ή γλασο λευκό με 100γρ κρέμα γάλακτος καυτή και ανακατεύουμε 100γρ λευκή σοκολάτα. 

 
Καλή επιτυχία 

Σχόλια