Φανταστικό τσουρέκι με γέμιση μαρμελάδα λωτού και λευκή σοκολάτα ❤️❤️❤️❤️❤️

ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΣΥΝΤΑΓΗ 
Τσουρέκι με γέμιση μαρμελάδα λωτού και λευκή σοκολάτα!!
Απλά τέλειο!!
Συστατικά

125γρ γάλα πλήρες χλιαρό 
30γρ νωπή μαγιά 
450 - 500γρ αλεύρι 
2 αυγά θερμοκρασία δωματίου 
150γρ ζάχαρη 
1κ.γλ. μαχλέπι
1κ.γλ. κακουλέ ή Μαστίχα σκόνη 
λίγο αλάτι 
120γρ βούτυρο λιωμένο 
3/4φλ. Μαρμελάδα λωτού 
1 κρόκος χτυπημένος με λίγο γάλα (για επάλειψη) 
200γρ κουβερτούρα λευκή 
100ml κρέμα γάλακτος 

Εκτέλεση 

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το χλιαρό γάλα μαζί με τη μαγιά και λίγη από τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί η μαγιά και ρίχνουμε λίγο από το αλεύρι ώστε να γίνει ένας χυλός. 
Το αφήνουμε στην άκρη για 30' να φουσκώσει. 
Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη και χτυπάμε να γίνει αφράτη κρέμα. Προσθέτουμε το μαχλέπι, το κακουλέ και το χυλό της μαγιάς και ανακατεύουμε. Συνεχίζουμε με το γάντζο του μίξερ ρίχνοντας λίγο λίγο το αλεύρι μαζί με το αλάτι. 
Ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο και συνεχίζουμε το ζύμωμα περίπου 10'.
Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να διπλασιαστεί περίπου 3 ώρες. 
Στη συνέχεια ανάβουμε το φούρνο στους 160 °C. 
Χωρίζουμε τη ζύμη σε τρία μέρη. Κάνουμε μπαστουνάκια, τα πατάμε λίγο και στη μέση κατά μήκος βάζουμε τη μαρμελάδα λωτού. Κλείνουμε τις άκρες να μη φύγει η γέμιση και ρολάρουμε να γίνει πάλι μπαστουνάκι. 
Με τα 3 μπαστουνάκια κάνουμε μια πλεξούδα. 
Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και αφήνουμε να φουσκώσει περίπου 1 ώρα. 
Αλείφουμε το τσουρέκι με το χτυπημένο κρόκο με γάλα και ψήνουμε περίπου 35' - 45' μέχρι να ροδίσει. 
Σε μπολ σπάμε σε κομμάτια την σοκολάτα. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και ρίχνουμε στη σοκολάτα. Ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε να κρυώσει το τσουρέκι και περιχύνουμε με το κρύο γλάσο. 
Η συνταγή είναι από το cookingtherapy.gr και τη @christina_tsetine.
 Η Χριστίνα την παρουσίασε με γέμιση αγαπημένης κρέμας κάστανου!! Είναι η καλύτερη συνταγή για τσουρέκι!!! ❤️❤️ 
Ευχαριστώ Χριστίνα ❣️




Σχόλια