κασεροκούλουρα

Κασεροκούλουρα!
Συστατικά
120γρ χλιαρό νερό 
25γρ μαγιά νωπή 
250γρ - 300γρ. περίπου αλεύρι 
½ κ.γ. ζάχαρη
½ κ.γ. αλάτι 
¼ φλ. ελαιόλαδο 

Εκτέλεση
Σε μπολ ρίχνουμε το χλιαρό νερό. Προσθέτουμε τη μαγιά και τη ζάχαρη, ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί η μαγιά. Αφήνουμε 10' να αφρισει.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το αλάτι και σιγά σιγά το αλεύρι και ζυμώνουμε. Θα έχουμε μια ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. 
Σκεπάζουμε και αφήνουμε στην άκρη περίπου 45' να φουσκώσει.
Όταν είναι έτοιμη κάνουμε ρολό τη ζύμη και χωρίζουμε σε 6 μπαλάκια ή μεγαλύτερα, ανάλογα πόσο μεγάλα κουλούρια θέλουμε.
Ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι σε μπαστούνι και δίνουμε ότι σχήμα θέλουμε. Τοποθετούμε στο ταψί αφήνουμε 10' να ξανά φουσκώνουν λίγο. Πασπαλίζουμε με τριμμένο κασέρι και ψήνουμε στους 180°C ώσπου να ροδίσουν.

Σχόλια