Πορτοκαλόπιτα αγαπημένη!!
Από την προηγούμενη εβδομάδα θα έφτιαχνα... Τελικά σήμερα ήταν η τυχερή μέρα. Να ξεκινήσει γλυκά η εβδομάδα και ο μήνας Νοέμβριος!! 👌
Λοιπόν πάμε να δούμε τα υλικά :
Για το σιρόπι
600γρ ζάχαρη
450γρ νερό
Φλούδες πορτοκαλιού και ξύλο κανέλας
Για το μείγμα
5 αυγά
100γρ ζάχαρη
1φλ.σπορελαιο
Μπεικιν και βανίλια
Ξύσμα πορτοκαλιού από 2 πορτοκάλια
Γιαούρτι στραγγιστό
400γρ φύλλα κρούστας σπασμένα
1-2 (ανάλογα το μέγεθος) πορτοκάλια χτυπημένα στο μπλέντερ
και προσθέτουμε τα σπασμένα φύλλα.
Ανακατεύουμε πολύ καλά.
Βάζουμε το φούρνο στον αέρα στους 170°C.
Λαδώνουμε το ταψί και ρίχνουμε το μείγμα, στρώνουμε αν χρειαστεί.
Ψήνουμε για 35'-40' ώσπου να ροδίσει η επιφάνεια!! 😊😊 Ρίχνουμε το κρύο σιρόπι κατευθείαν μόλις βγάλουμε από το φούρνο.
Μοσχοβόλησε όλο το σπίτι!!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Παρατήρηση: Όσα αναγράφονται είναι συμπεράσματα, πληροφορίες ερευνών και του internet. Σε καμία περίπτωση δεν είναι ιατρικές συμβουλές.