Πορτοκαλόπιτα

Πορτοκαλόπιτα αγαπημένη!!

Από την προηγούμενη εβδομάδα θα έφτιαχνα... Τελικά σήμερα ήταν η τυχερή μέρα. Να ξεκινήσει γλυκά η εβδομάδα και ο μήνας Νοέμβριος!! 👌

Λοιπόν πάμε να δούμε τα υλικά :
Για το σιρόπι 
600γρ ζάχαρη 
450γρ νερό 
Φλούδες πορτοκαλιού και ξύλο κανέλας 
Για το μείγμα 
5 αυγά
100γρ ζάχαρη 
1φλ.σπορελαιο
Μπεικιν και βανίλια 
Ξύσμα πορτοκαλιού από 2 πορτοκάλια 
Γιαούρτι στραγγιστό 
400γρ φύλλα κρούστας σπασμένα 
1-2 (ανάλογα το μέγεθος) πορτοκάλια χτυπημένα στο μπλέντερ 

Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί  
και προσθέτουμε τα σπασμένα φύλλα.
 Ανακατεύουμε πολύ καλά. 
Βάζουμε το φούρνο στον αέρα στους 170°C.
Λαδώνουμε το ταψί και ρίχνουμε το μείγμα, στρώνουμε αν χρειαστεί. 
Ψήνουμε για 35'-40' ώσπου να ροδίσει η επιφάνεια!! 😊😊 Ρίχνουμε το κρύο σιρόπι κατευθείαν μόλις βγάλουμε από το φούρνο. 
Μοσχοβόλησε όλο το σπίτι!! 

Σχόλια