Κανελόνια με κιμά

Τέλεια! ελαφριά συνταγή....



Συστατικά - για 18 περίπου κομμάτια
Κανελόνια 
1/2 κιλό κιμά
1 1/2 φλ. Ντομάτα ψιλοκομμένη ή 1 κουτάκι έτοιμο ντοματάκι ψιλο/νο
1 κουτάκι σάλτσα ντομάτας
1 καρότο 
1 κρεμμύδι
1 1/2 φλ. Τριμμένο κασέρι της αρεσκείας σας
1 κ. γ. Κανέλα
Αλάτι
Ελαιόλαδο


Εκτέλεση
Βάζουμε στο μούλτι το κρεμμύδι και το καρότο, τα χτυπάμε. Στη συνέχεια σε ένα τηγάνι με καπάκι ρίχνουμε τον κιμά, ανακατεύουμε συνέχεια να αρχίσει να ψήνεται στη συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα καρότου-κρεμμύδι κ ανακατεύουμε 2'-3', προσθέτουμε την κανέλα, αλάτι  λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά, τέλος ρίχνουμε την ψιλοκομμένη ντομάτα κ αφήνουμε για 30' σκεπασμένο.  Μόλις τελειώσει προσθέτουμε το τριμμένο κασέρι κ ανακατεύουμε καλά, το αφήνουμε λίγο να κρυώσει. 
Ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Σε κατσαρολάκι βάζουμε τη σάλτσα, λίγο αλάτι, ένα ποτήρι νερό κ λίγο ελαιόλαδο, αν θέλουμε προσθέτουμε μια σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο, αφήνξυμε να βράσει για 5'. 
Γεμίζουμε τα κανελόνια με κουταλάκι, τοποθετούμε το ένα διπλα στο άλλο, περιχύνουμε με τη σάλτσα κ σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 30', μόλις ψηθεί βγάζουμε το αλουμινόχαρτο πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο κασέρι, αφήνουμε στο φούρνο για 10'. Έτοιμο το φαγητό μας...σερβίρουμε! 
Νόστιμο κ ελαφρύ!!
Δεν τσιγαρίζουμε ούτε τον κιμά, ούτε τα κρεμμύδια. 

(Προαιρετικα μπορούμε να σβήσουμε με λίγο κρασί τον κιμά)


Σχόλια