Ένα "όπλο" της φύσης κατά των ιών, μικροβίων, βακτηρίων. Κατά "πάντων"


ΡΙΓΑΝΗ: η ελληνική άγρια ρίγανη, η καλύτερη στον κόσμο!

Εκτός από την ιδιαίτερη γεύση που δίνει στα φαγητά και βοηθά τη χώνευση. Έχει αντιμικροβιακές ιδιότητες. Ως αφέψημα το χρησιμοποιούμε για το βήχα και την καταρροή, επίσης είναι τονωτικό όταν υπάρχει αναιμία από έλλειψη σιδήρου και μπορούμε να το ρίξουμε σε πληγές που έχουν πύο. Επίσης έχει μεγάλη ποσότητα σε βιταμίνη C.
Έχει πικρή γεύση. 


Το αιθέριο έλαιο της ρίγανης περιέχει δύο κύριες ουσίες στις οποίες αποδίδονται οι βιολογικές ισχυρές της δράσεις και αυτές είναι η καρβακρόλη 5-isopropyl-o-cresol, 5-isopropyl-2-methylphenol – C10H13OH και η θυμόλη (6-isopropyl-m-cresol – C10H14O) αυτές οι δυο φαινολικές ενώσεις δρούν συνδυαστικά. Η Δράση του: αντικαταρροϊκό, εφιδρωτικό,τονωτικό, αντιφλεγμονώδες, θεραπευτικό,  επουλωτικόχωνευτικό, αντιβηχικό, αντιδιαρροϊκό, αντισηπτικό, εμμηναγωγό, αντιαιμορραγικό, διουρητικό, αναλγητικό, αντι-καρκινογόνο, αντιμυκητιασικό, αντιβακτηριακό, αντιρρευματικό, αντιπαρασιτικό, αποχρεμπτικό, ισχυρό αντιϊικό, διευκολύνει την πέψη και ανοίγει την όρεξη, διεγερτικό της μήτρας για αυτό δεν χορηγείτε ποτέ σε εγκύους
Εργαστηριακές δοκιμές έδειξαν ότι τα μικρόβια που προκαλούν κοινές ασθένειες δε αντέχουν στο πέρασμά της, ακόμα και ανθεκτικά στα αντιβιοτικά στελέχη μεταλλαγμένων βακτηρίων δεν έχουν καμία άμυνα απέναντι στη ρίγανη.

Σχόλια