"εποχή" για άθληση


Η καλύτερη εποχή για να γυμναστούμε, στη φύση!! Να πάμε για τζόκινγκ, να κάνουμε ποδήλατο, να κάνουμε έναν απλό περίπατο και ότι άλλο βοηθά το σώμα και το νου, στο βουνό,ή στη θάλασσα. 

Ξεκλέψτε μία ώρα τη μέρα, για τον εαυτό σας. 
Μπορείτε να το κάνετε με τα παιδιά ή και όλη την οικογένεια μαζί, αν αυτό είναι εφικτό. Η καλύτερη ψυχοθεραπεία. Είναι σημαντικά τα οφέλη της άσκησης σε ανοικτό χώρο στην ψυχική και σωματική ευεξία.  Οι ειδικοί υποστηρίζουν πως κάθε ενασχόληση εκτός σπιτιού είναι ικανή να διώξει το στρες και την πίεση της ημέρας και να σας κάνει να αισθανθείτε καλύτερα! Η επαφή με το περιβάλλον διώχνει τις αρνητικές σκέψεις ή δίνει την ευκαιρία να τις βάλουμε σε τάξη, ενώ βοηθά σημαντικά τον άνθρωπο να επικεντρώνεται καλύτερα και να σκέφτεται πιο καθαρά. Πέντε λεπτά εξάσκησης στον καθαρό  αέρα μπορούν να εκτοξεύσουν στα ύψη τη διάθεση και την αυτοπεποίθησή σας.


Η άσκηση στην ύπαιθρο βοηθά στο να μη βαριέςτε τις ίδιες εικόνες και να χαλαρώςετε ψυχικα και σωματικά. 


Ο αέρας και η θερμοκρασία περιβάλλοντος και διάφοροι άλλοι εξωγενείς παράγοντες, βοηθούν το σώμα να καίει έως και 10% περισσότερες θερμίδες απ' ότι θα έκαιγε σε κλειστό χώρο. Η γυμναστική στην ύπαιθρο είναι πιο ευχάριστη και πιο αναζωογονητική. συμπέρασμα ότι εκείνοι που ασκούνται στην ύπαιθρο αισθάνονται αναζωογόνηση και γεμάτοι ενέργεια. Επίσης, έχουν λιγότερη ένταση, θυμό και χαμηλότερα ποσοστά κατάθλιψης, ενώ εμφανίζονται πιο πρόθυμοι να επαναλάβουν τη δραστηριότητα σε σχέση με όσους γυμνάζονται στο γυμναστήριο ή στο σπίτι.

Σχόλια